Arsacal
button
button
button


Pastoor Maurizio Pallù vrijgelaten

“Ik heb de bescherming van Maria gevoeld”

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 18 oktober 2017

Er is in de afgelopen dagen veel voor pastoor Maurizio Pallù gebeden. Kort voor midder­nacht is hij - in de nacht van 17 op 18 oktober - vrijgelaten door zijn ontvoerders. Op Radio Vaticaan heeft de priester uren later al een interview gegeven over d egebeur­te­nissen.

De Italiaanse La Stampa meldt dit op de website Vatican Insider en het wordt bevestigd door bekenden van deze itinerante priester van de Neo­ca­te­chu­me­nale weg, die in Haarlem en Heer­hu­go­waard pastoor was en spirituaal van het Redemptoris Mater Seminarie in Nieuwe Niedorp.

De vrijlating is precies op de voor­avond van zijn 63e verjaardag (18 oktober) gebeurd en dat was een mooi cadeau na dagen van grote spanning. Meer dan de behandeling was het de spanning die voor hem een beproeving was. Een van de ontvoerders die er prat op ging reeds eerder mensen gedood te hebben, uitte regelmatig dreigende taal.

Nu is bekend geworden dat onder de ontvoerde personen ook Nigerianen zaten die met don Maurizio vanuit Calabar op weg waren naar een catechese-bijeenkomst in Benin City. Maurizio heeft van­nacht naar zijn moeder van 92 jaar en enkele bekenden gebeld om het verheugende nieuws te melden. De onderhandelingen over de vrijlating zijn gevoerd door de crisis eenheid van de Italiaanse Farnesina.

Voor pastoor Maurizio was dit al zijn tweede ontvoering. De eerste gebeurde precies een jaar eerder op 13 oktober, dag van het zonnewonder van Fatima. Toen werd hij na anderhalf uur vrijgelaten. Nu werd hij op de vigilie van die dag, 12 oktober, samen met twee Nigerianen, ontvoerd en het oerwoud ingebracht waar zij op een eenzame plaats werden vastgehouden, Daar was niet veel te eten, maar de ontvoerders gaven wat ze hadden. Water dronken ze uit een stroom met brui­nachtig water. De priester gaat binnenkort naar Italië maar "wanneer ze me toestaan zal ik hier graag terugkeren en de armzalige persoon die ik ben aanbieden voor de evan­ge­li­sa­tie van Nigeria".

Het interview is te beluisteren op de website van het Vaticaan 

http://it.radiovaticana.va/news/2017/10/18/don_maurizio_pall%C3%B9_sto_bene,_ho_sentito_la_vicinanza_di_mar/1343612

Terug