Arsacal
button
button
button


Bisschop Groningen-Leeuwarden in Haarlem op bezoek

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 1 december 2017
v.l.n.r. koster Stefan van Rijt; mgr. Ron van den Hout, mgr. Jozef Punt en rechts mw. Laura Bolondi
v.l.n.r. koster Stefan van Rijt; mgr. Ron van den Hout, mgr. Jozef Punt en rechts mw. Laura Bolondi (foto: Philip Weijers)

De nieuwe bisschop van Groningen-Leeuwarden heeft op vrijdag 1 december aan mgr. Jozef Punt en mij een bezoek gebracht om nader kennis te maken en van gedachten te wisselen over de kerk en het bestuur van een bisdom in deze tijd van verandering in het kerkelijk leven.

Mgr. dr. Ron van den Hout was met het openbaar vervoer naar Haarlem gekomen en had lopend vanaf het station al het een en ander van de mooie Haarlemse binnenstad kunnen zien. Tijdens een gezamenlijke lunch was er veel gelegenheid om te praten. Daarna bezocht de Groningse bisschop het bisschopshuis en de kathedraal, waar koster Stefan van Rijt een korte toelichting gaf. Tenslotte is hij met mgr. Punt nog naar de Tiltenberg gegaan om ook de plaats te zien waar de bisdomkantoren nu gevestigd zijn.

Het was een hartelijke en collegiale ontmoeting.

In de kathedraal ontmoetten we ook de Italiaanse dr. Laura Bolondi, die haar studies over gewijde kunst en liturgie enkele jaren had afgesloten met een masterthesis over de kathedrale basiliek van Sint Bavo, waarin zij met name de liturgische en mystagogische (inleidend in de heilsgeheimen) betekenis van de kathedraal heeft ontsloten. Hoewel zij met haar echtgenoot nu veel werkzaam is voor de kerk in Cuba, had ze tussendoor even tijd gevonden voor een bezoek aan onze kathedraal, waarbij zij werd vergezeld door diaken Philip Weijers (die de foto heeft gemaakt).

Terug