Arsacal
button
button
button


Kerstdiner Jongeren in Heerhugowaard

16 december

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 7 december 2017

Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert dit jaar het Kerstdiner voor jongeren op 16 december in Heerhugowaard. Ben je tussen de 16 en 30 jaar dan ben je van harte uitgenodigd. Het is een mooie gelegenheid om samen met elkaar de kerst in te luiden, andere jongeren te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en de geboorte van Jezus te vieren op een bijzondere manier.

Programma in teken van ‘Assisi 2018’

Dit jaar staat het kerstdiner in het teken van de bisdom­bede­vaart naar Assisi en de heilige uit die stad Franciscus en Clara. Er wordt begonnen met een korte viering om daarna aan te schuiven voor een feestelijk kerstdiner. Ook zal er weer een leuke gezamenlijke activiteit tijdens het diner plaatsvinden en informatie gegeven worden over de bisdom­bede­vaart naar Assisi. Het diner zal overgaan in een gezellige borrel in kerstsferen met muziek.

Fotobooth

Tijdens het diner treden we in de voetsporen van Franciscus en creëren we een fotobooth zodat jij met anderen je eigen levende kerststal maakt, op een hedendaagse, leuke of grappige manier. Weest creatief! Er liggen verkleedkleren en attributen voor je klaar.

Aanmelden voor het diner kan via www.jongekerk.nl

Oorsprong Kerststal

Met de bedevaart naar Assisi in het vooruitzicht heeft de kerststal dit jaar een bijzondere rol tijdens het diner. De kerststal staat bij veel mensen onder de kerstboom tijdens de kerstdagen, die de sfeer en het beeld weergeeft van de geboorte van Jezus. Jezus in doeken gewikkeld in een kribbe met Maria en Jozef aan zijn zijde. De os en de ezel die het kindje proberen warm te houden en de herders en drie koningen die hun koning komen eren. De plek van Jezus geboorte is bekend, of het nu een stal, een rotsspelonk o.i.d. was weten we niet. Wel dat het geen fijne plek was. Het idee van de kerststal is afkomstig van Franciscus van Assisi, hij heeft in het jaar 1223 een levende kerststal ingericht en wilde de komst van Jezus in de wereld meer beeldend maken.

Kijk voor foto’s van vorig jaar!

INFORMATIE

Datum:             Zaterdag 16 december 2016.

Tijd:                   17.00 uur

Locatie:            Dionysius­kerk , Middenweg 248, Heerhugowaard.

Entree:             € 15,- (incl. drankjes) Bij aanmelden van 5 personen, 1 gratis.

Dresscode:      Gala/chique

OV:                     Vanaf station Heerhugowaard bus 6 richting Alkmaar of bus 160 richting

                              Heerhugowaard.

Parkeren:        Gratis: achter/naast de kerk op parkeerterrein aan 'Van Veenweg'.

 

Terug