Arsacal
button
button
button


De week van de kerstbijeenkomsten

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 19 december 2017
de kerstbijeenkomst en - maaltijd van het seminarie
de kerstbijeenkomst en - maaltijd van het seminarie

De week voor Kerstmis is traditioneel de week waarin allerlei kerst­bij­een­komsten plaats vinden. Het kerst­feest maakt iets moois wakker bij de meeste mensen. Tijd dus om waardering uit te spreken naar elkaar en de verbondenheid met elkaar te onderstrepen vanuit de Kerstgedachte.

Dat de Heer voor ons is mens geworden om ons leven te delen en ons tot éénheid te brengen met God en met elkaar, is voor ons zeker een goede aanleiding om waardering en verbondenheid tot uitdrukking te brengen. Zo bidden we bijzonder om vrede en eenheid onder de volkeren in deze dagen en om zegen over de gezinnen opdat daar die sfeer van eenheid, waardering en verbondenheid mag heersen. Ook nodigt het komende kerst­feest ons uit om aandacht te hebben voor de mensen die dat moeten missen en in ieder geval om in onze gedachten niet te veel te blijven cirkelen om wat wij zelf missen.

Afgelopen maandag was in het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood de bijeenkomst voor mede­wer­kers, waar ik ook bij aanwezig was, voor­af­gaand aan onze bestuurs­ver­ga­dering. Het was een gelegenheid om zingend en bidden bij het naderende kerst­feest stil te staan en de vele mensen te bedanken die medewerken om het heiligdom tot een mooie plaats van ontmoeting met God en Maria te maken. In de bestuurs­ver­ga­dering die daarna werd gehouden kwamen ver­schil­lende voorstellen op tafel om dit mooie bede­vaartsoord nog aantrekkelijker en meer bekend te maken.

Dinsdag 19 december was de kerst­bij­een­komst voor het seminarie met een gezellige en feestelijke maaltijd. Dit was tevens het einde van de colleges van het eerste semester. Aan het einde van deze dag begon de kerst­va­kan­tie en de se­mi­na­risten zijn intussen uit gevlogen. Na de kerst­va­kan­tie begint de studie- en examenperiode.

Aanstaande vrijdag is de kerst­vie­ring voor de mede­wer­kers van het bisdom en op kerst­avond zal ik nog deelnemen aan de kerst­bij­een­komst voor de armen en daklozen in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterloo­plein in Amsterdam, geor­ga­ni­seerd door Sant' Egidio. Zaterdag­avond is de kerst­bij­een­komst voor de tieners in de St. Josephkerk in Haarlem, waarvoor ik de heilige Mis zal vieren en diezelfde avond zijn de Lessons and Carols in de kathedraal. waar afgelopen zaterdag ook al een zeer druk bezocht kerst­con­cert is geweest.

En dan kan het echte kerst­feest beginnen...

 

 

Terug