Arsacal
button
button
button


Op bedevaart in het jaar 2018....

Samen op weg

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 9 januari 2018

In de mei­va­kan­tie gaat het bisdom Haarlem-Amsterdam op bede­vaart naar Assisi. De inschrijvingen zijn geopend en er is keuze tussen een bus­reis of een vliegreis. De bisschop, mgr. Jozef Punt en ik zullen hierbij zijn en we hopen op zo'n 600 deelnemers uit het hele bisdom. Ook het hele kathedrale koor gaat mee en Z.K. H. prins Jaime, onze ambassadeur bij Vaticaanstad zal bij de dodenherdenking spreken op 4 mei in de stad van de vrede, stad van franciscus: Assisi.

Voor de bede­vaart naar Assisi is er een keuze uit een bus­reis (9 dagen van 28 april t/m. 6 mei) of een vliegreis (30 april t/m 5 mei). Alle informatie is te vinden op een speciale afdeling van de website van het bisdom: https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/index.php?p=info&ids=assisi2018

 

Andere bede­vaarten

Natuurlijk vinden er dit jaar - zoals eigenlijk ieder jaar - ook andere bede­vaarten plaats. Er zijn ver­schil­lende initiatiefnemers die zich steeds weer inzetten om een mooie bede­vaart te organiseren, bij­voor­beeld de Broeder­schap van Kevelaer, die jaarlijks naar dit mooie Duitse bede­vaartsoord op pad gaat. Er is een Comité dat jaarlijks voor een pelgrimage naar het zuid-Belgische Beauraing zorgt en ook naar Banneux zijn er bede­vaarten vanuit ons bisdom.

Dit jaar zal ik deelnemen aan de Haarlemse bede­vaart naar Banneux, waar ik op 26 augustus de inter­nationale H. Mis met de bede­vaart­gangers uit ons bisdom hoop te vieren.

Lourdes

Ook hoop ik later in het jaar vanuit ons bisdom een bede­vaart naar Lourdes te begeleiden van 11 t/m 16 september.

De Lourdes­groep Bisdom Haarlem-Amsterdam begeleidt al meer dan 20 jaar bede­vaartreizen naar Lourdes. Dit in samen­wer­king met het Huis van de Pelgrim dat landelijk al ruim 95 jaar bede­vaarten naar Lourdes organiseert.

De bede­vaartreizen die door deze Lourdes­groep in 2018 worden ondernomen zijn de bus­reis van 26 mei t/m 3 juni, de vliegreis van 28 mei t/m 2 juni en de vliegreis van 11 t/m 16 september. Deze laatst genoemde bede­vaart zal ik, bij leven en welzijn, begeleiden. Het thema van de bede­vaart is: "Doe maar wat Hij u zeggen zal". Dit thema is dezelfde als mijn wapenspreuk. 

Voor deze beide Lourdes­bede­vaarten zijn er op zaterdag 20 januari de volgende infor­ma­tie­bijeen­komsten:
Locatie: Pastorie van de Moeder van de Verlosserkerk
Adres: Prof. Eijkmanlaan 48, 2035 XB, Haarlem
Aanvang: 10.30 uur.

Locatie:     Diocesaan Heiligdom, Onze Lieve Vrouw ter Nood,
Adres:       Hoogeweg 65, 1851PJ, Heiloo
Aanvang: 14.30 uur.

Met een film en een pre­sen­tatie worden beelden getoond van de bede­vaart naar Lourdes en vervolgens wordt uitgebreid infor­matie gegeven over de bus- en vlieg­reizen. Bij voorkeur, i.v.m. de catering, uw komst melden bij mevr. Joke Hoekman, telefoonnr. 06-42347729. Informatie is ook te verkrijgen bij Diaken Philip Weijers (06) 53 88 76 41

 

Terug