Arsacal
button
button
button
button


Voor jongeren is het op Palmzondag in Hilversum te doen

Wereldjongerendag ‘Find courage’

Nieuws - gepubliceerd: donderdag, 15 maart 2018 - 195 woorden

Op 25 maart is er de jaar­lijkse Wereld­jon­ge­ren­dag (WJDag) voor jon­ge­ren uit ons bisdom. Dit jaar in Hilversum. Het thema van dit jaar is ‘Find courage’, afgeleid van de bood­schap die de Paus voor deze WJDag aan de jon­ge­ren heeft meege­ge­ven.

Jon­ge­ren leven in een snelle pres­ta­tie­maat­schap­pij. De druk is hoog en: ‘Er is altijd iemand beter dan jij.’. Hoe hou­den zij zich staande, op sociale media, op de studie en in het altijd een goede indruk moeten achterlaten? Op sociale media laat ie­der­een zien hoe gaaf leven hij of zij heeft, wat som­mi­ge het gevoel geeft dat hun eigen leven niet zo gewel­dig is. Sanne Kooijman laat op deze dag haar korte do­cu­mentaire zien ‘Stress to impress’ en broe­der Ignatius Maria (Broe­ders van Sint Jan) ver­telt hoe we vanuit het geloof kunnen rea­geren op deze druk vanuit de tschappij.

Tevens brengen de jon­ge­ren van het jon­ge­ren­plat­form de wereld­jon­ge­ren­da­gen in januari 2019 te Panama onder de aan­dacht. Na­tuur­lijk is er naast deze serieuze inhoud ook ruimte voor een spel, een lekkere snack en een goede borrel.

 

Jon­ge­ren kunnen zich nog opgeven via http://www.jonge­kerk.nl/nieuws­be­richten/jon­ge­ren/wjdag-25-maart-hilversum-find-courage/

Terug