Arsacal
button
button
button


Voor jongeren is het op Palmzondag in Hilversum te doen

Wereldjongerendag ‘Find courage’

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 15 maart 2018

Op 25 maart is er de jaarlijkse Wereld­jonge­ren­dag (WJDag) voor jongeren uit ons bisdom. Dit jaar in Hilversum. Het thema van dit jaar is ‘Find courage’, afgeleid van de bood­schap die de Paus voor deze WJDag aan de jongeren heeft meegegeven.

Jongeren leven in een snelle prestatie­maat­schappij. De druk is hoog en: ‘Er is altijd iemand beter dan jij.’. Hoe houden zij zich staande, op sociale media, op de studie en in het altijd een goede indruk moeten achterlaten? Op sociale media laat iedereen zien hoe gaaf leven hij of zij heeft, wat sommige het gevoel geeft dat hun eigen leven niet zo geweldig is. Sanne Kooijman laat op deze dag haar korte documentaire zien ‘Stress to impress’ en broeder Ignatius Maria (Broeders van Sint Jan) vertelt hoe we vanuit het geloof kunnen reageren op deze druk vanuit de tschappij.

Tevens brengen de jongeren van het jongeren­plat­form de wereld­jonge­ren­dagen in januari 2019 te Panama onder de aandacht. Natuurlijk is er naast deze serieuze inhoud ook ruimte voor een spel, een lekkere snack en een goede borrel.

 

Jongeren kunnen zich nog opgeven via http://www.jongekerk.nl/nieuwsberichten/jongeren/wjdag-25-maart-hilversum-find-courage/

Terug