Arsacal
button
button
button


Stille Omgang: in de nacht van 17-18 maart

Stille tocht van geloof in de Eucharistische Jezus

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 16 maart 2018
sint Nicolaasbasiliek
sint Nicolaasbasiliek

In de nacht van 17 op 18 maart vindt in het centrum van Amsterdam traditiegetrouw de Stille Omgang plaats. In de kerken van de binnenstad zijn zaterdag­avond laat verschillende Missen en vanaf het Spui lopen duizenden mensen in stilte een bidweg om Jezus Christus te eren die door de communie ons sterkt op onze pelgrimsweg door het leven. Voor jongeren is er een programma in de Mozes en Aäron.

In de kerk aan het Waterlooplein begint om 19.30 uur een mooi jongeren­pro­gramma. Jongeren uit het hele land komen daar naar toe en onze bisschop, mgr. Jozef Punt zal er de heilige Mis vieren.

Zelf zal ik het eerste deel van dat jongeren­pro­gramma meemaken, maar daarna ga ik naar de Sint Nicolaas­basi­liek bij het centraal Station waar om 21.30 uur de H. Mis voor de Westfriese bedevaart is, waar ook een groep mensen bij is, die helemaal uit Westfriesland is komen lopen! Daar zal ik de H. Mis vieren en aansluitend de Stille Omgang houden.

Ieder jaar weer een mooi gebeuren dat een gebeurtenis herdenkt die in 1345 heeft plaats gevonden: een zieke braakte de hostie uit die hij ontvangen had en die werd aangetroffen, zwevend boven het vuur. Uiteindelijk werd deze hostie in plechtige processie terug gebracht naar de kerk. Het was de start van een eeuwenlange verering van het Mirakel van Amsterdam.

Terug