Arsacal
button
button
button


Jongeren De Noord brouwen bier voor Panama

Op naar de WJD

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 19 april 2018
etiket van het bier
etiket van het bier
H. Hartkerk in De Noord
H. Hartkerk in De Noord

De jongeren­groep Sanctus Virgilius van de Heilig Hartkerk van De Noord brengt een eigen bier op de markt, in grote flessen, want: het is bier om te delen! Dit is dus bier met een bood­schap en wordt gelanceerd als sponsoractie.

Woensdag­avond 18 april was ik bij Sanctus Virgilius in Heer­hu­go­waard De Noord om te vertellen over wat een bisschop is en doet. De jongeren hadden veel vragen opgesteld, meer zelfs dan we die avond konden bespreken: over roeping, wijding, taak van een bisschop, mijn mooiste ervaring en nog veel meer. En natuurlijk kwamen er tijdens de avond ook allerlei spontane vragen op.

De jongeren willen met elkaar naar de Wereld­jonge­ren­dagen in Panama. Dat zal voor hen zeker een mooie en bijzondere ervaring zijn. Ik hoop er zelf ook naar toe te gaan. De sponsoractie moet de jongeren een handje helpen om dit te gaan bekostigen.

Ze zijn in De Noord best heel actief met jon­ge­ren­werk. Het zijn ook jongeren die de vormelingen - jongeren die net naar de middelbare school zijn gegaan - begeleiden in het taject naar het vormsel toe. Een mooie vorm van betrokkenheid bij het parochie­gebeuren! Ook de vormelingen heb ik even kunnen bezoeken terwijl ze bezig waren met het vormsel­pro­ject.

Sanctus Virgilius doet trouwens meer. Zo hebben ze in de abdij van Egmond geholpen de biblitoheek te verhuizen volgens de brandblussen-met-emmers-water-methode: ze hebben de boeken doorgegeven totdat ze op de nieuwe lokatie weer op hun plaats stonden.

Het bier komt vanaf 25 april be­schik­baar (ik moest het dus nog zonder doen).

Terug