Arsacal
button
button
button


Retraite in de vernieuwde Foyer de Charité

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 25 augustus 2012
de - eveneens vernieuwde - kapel van de Foyer de Charité in Thorn
de - eveneens vernieuwde - kapel van de Foyer de Charité in Thorn

Deze week heb ik mijn retraite gehouden in de Foyer de Charité in Thorn, waar een gemeen­schap van God gewijden samen met de priester, Vader A. Pierik, in de geest van de Franse mystica - zo mag ik haar wel noemen - Marthe Robin gasten ontvangt voor bezinning. De Foyer heeft vorig jaar een heel nieuwe vleugel erbij gekregen met mooie kamers met douche en toilet. Ook heeft het huis een prachtige tuin vol mooie bloemen en een groot eigen terrein waar het goed wandelen is. Het is een aanrader voor ieder die retraite of een stille dag wil doen.

De foyer­ge­meen­schap heeft een Mariale spiri­tua­li­teit en een gezins/familie-spiri­tua­li­teit. In de foyer-gemeen­schap van zeven God gewijde mannen en vrouwen zijn ver­schil­lende leden met wie we een bijzondere binding hebben: twee leden zijn uit het bisdom Haarlem-Amsterdam (één - uit Heems­kerk - is twee jaar geleden pas ingetreden) en dit najaar zal een studente van het Sint Bo­ni­fa­tius-instituut er intreden. Allemaal redenen om dankbaar te zijn!

De retraite die ik heb gevolgd was een van de priester­re­traites waarvoor een flink aantal jaren geleden alweer het initiatief is genomen vanuit De Tiltenberg. Priesters, twee permanente diakens, één se­mi­na­rist en een koster uit ver­schil­lende bisdommen volgden de inleidingen van pater dr. G. Wilkens. Voor mij was het dit jaar veertig jaar geleden dat ik mijn eerste stil weekend/retraite deed en die stond toen ook al onder leiding van pater Wilkens!

Terug