Arsacal
button
button
button


Avond van barmhartigheid in bovenkerk San Francesco

Tieners bijeen in San Damiano

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 3 mei 2018
De Avond van Barmhartigheid in de San Francescobasiliek (bovenkerk)
De Avond van Barmhartigheid in de San Francescobasiliek (bovenkerk)

Op woensdag 2 mei hadden de ver­schil­lende groepen een eigen pro­gram­ma. Één van de pro­gram­ma's was een bezoek aan Gubbio, La Verna en Perugia, belangrijke plaatsen in het leven van Franciscus. Andere groepen bezochten Rivotorto en San Damiano en de basiliek van Santa Maria degli Angeli met het klooster. Daar begonnen we de dag met de Eucha­ris­tie­viering.

De grote kapel waar we de Mis vierden heeft een wand­schildering van het Laatste Avondmaal. Deze dag was er 'gewoon' samenzang maar ook dat kan heel mooi zijn. In de preek ben ik wat ingegaan op het comtemplatieve afzonderingsaspekt en het verlangen om naar buiten te gaan, het evangelie door te geven, die bij de heilige Franciscus en Clara beide sterk aanwezig zijn.

na de Mis ben ik naar Assisi gegaan waar ik in de loop van de dag ver­schil­lende groepen ben tegen gekomen. Het weer was niet zo best vandaag, nogal wat regen en tegen de midag heb ik aangeklopt bij de zusters Birgitinessen die me van een heerlijke maaltijd voorzagen.

Tegen half drie was ik in San Damiano waar de tieners bijeen kwamen voor een eigen boetevierimg met biecht­gele­gen­heid waar goed gebruik van werd gemaakt. Mooi om te zien hoe serieus deze jonge mensen hiermee bezig zijn.

Terug gekomen in de stad waren we getuige van de historische optocht die in Assisi wordt gehouden bij gelegenheid van de Calendimaggio viering waarbij twisten uit een zeer lang vevlogen tijd feestelijk worden.

Om half zeven begin in de bovenkerk van de San Francesco de Avond van barm­har­tig­heid, die door de jongeren was voorbereid. Mgr. Punt stelde het heilig Sacrament uit, na een inleiding door kapelaan Teun Warnaar en een mooi getuigenis van Renske; de priesters verdeelden zich daarna over de kerk en wie wenste kon zich bij hen vervoegen om het blecht­sa­cra­ment te omtvangen. Daar werd druk gebruik van gemaakt. Ik was tot het allerlaatst achter elkaar bezig biecht te horen. Eigenlijk is er geen mooiere taak voor een priester.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug