Arsacal
button
button
button


Heilig Vormsel in Burgerbrug

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 25 mei 2018
Heilig Vormsel in Burgerbrug
De kerk van Burgerbrug
De kerk van Burgerbrug
ceremoniaris Hans Tuijn met pastoor Hulsebosch
ceremoniaris Hans Tuijn met pastoor Hulsebosch

Burgerbrug is één van de kleinste parochies van ons bisdom; toch waren er zes vormelingen die dit jaar het sacrament van de heilige Geest hebben ontvangen. Ik was er op vrijdag­avond 25 mei.

Normaal vindt het vormsel plaats in de regio of het samen­wer­kings­ver­band, maar dat is ter plaatse door allerlei om­stan­dig­he­den nog erg beperkt. En het was natuurlijk ook een goede gelegenheid om deze kleine parochie weer een keer te bezoeken.

Het vormsel was goed voorbereid met het project "In vuur en vlam", met dank aan de vrijwlligers die zich voor die voor­be­rei­ding hebben ingezet. Daar was ook pastoor Cees Hulsebosch bij betrokken. met hem celebreerde ik op deze avond de vormsel­vie­ring in het gemoedelijke kerkje.

Na afloop bleven veel mensen nog even gezellig napraten op het kerk­plein. Het uitstekende weer maakte zo'n gemeen­schapsgebeuren heel aangenaam.

Onde rde vigeur van de nieuwe privacy-regels heb ik eerst toestemming gevraagd om de groepsfoto van de vormelingen te kunnen publiceren.

Terug