Arsacal
button
button
button


Vormselviering in ’t Veld

Voor ’t Veld, Waarland en Nieuwe Niedorp

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 9 juni 2018
met diaken Toon Jorink
met diaken Toon Jorink
De kerk stond in de steigers voor het schilderwerk
De kerk stond in de steigers voor het schilderwerk
interieur van de kerk van 't Veld
interieur van de kerk van 't Veld

Zaterdag­avond 9 juni was de H. Martinus­kerk van 't Veld goed gevuld voor de viering van het heilig Vormsel voor de parochies van Nieuwe Niedorp. Waarland en 't Veld. Achttien vormelingen van groep acht van de basis­school ontvingen het sacrament van de heilige Geest.

Diaken Toon Jorink, die ook bij de viering assis­teerde, had de vormelingen voorbereid samen met enkele dames die de verbinding legden met de families van de kinderen. Het was voor de vormelingen een drukke dag geweest: ze hadden die dag deelgenomen aan de Bavodag in de kathedraal (zie eerder bericht), waar ze met veel plezier op terugkeken.

Staande voor het altaar met de doopkaars in hun hand hernieuwden de vormelingen hun doopbeloften en bevestigden zij de ge­loofs­be­lij­de­nis van de kerk. Daarna werd de heilige Geest over hen afgeorepen en ontvingen zij het sacrament door handoplegging en zalving met chrisma. Na het vormsel werden de namen ingeschreven in de vormselregisters van één van de drie parochies, die voor de gelegenheid alle drie naar 't Veld waren gekomen.
Alle vormelingen ontvingen een fraai vormselkruisje als aandenken aan deze dag en ook ik mocht er een mee naar huis nemen.

De vormelingen hadden uit­ein­de­lijk voor de keuze gestaan: meedoen aan de handbalwedstrijd of gevormd worden. Gelukkig wisten ze allemaal de keuze te maken voor het sacrament van de heilige Geest. Dat die Geest hen ook in hun verdere leven mag blijven begeleiden om goede keuzes te maken!

De Eucha­ris­tie­vie­ring was goed verzorgd en werd opge­luis­terd door het ritmisch koor Interamvo o.l.v. Dick Obdam

Terug