Arsacal
button
button
button


Relikwie Moeder Teresa in de kathedraal

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 15 juni 2018

In de kathedrale basiliek van Sint Bavo is vanaf dit weekend een tijdelijke tentoon­stel­ling te bewonderen over het leven en werken van de H. Moeder Teresa van Calcutta. Ook is er een relikwie van de heilige ter verering uitgesteld.

De heilige Moeder Teresa is een figuur die tot de verbeelding blijft spreken en vele mensen blijft inspireren. Zij was klein en tenger maar tegelijk een stevige vrouw die een sterk groeiende con­gre­ga­tie van de Mis­sio­na­rissen van de naasten­liefde met vaste hand wist te leiden. Zij was een vrouw die voortdurend bad: altijd zag je haar rozen­krans door haar vingers glijden. De aanbidding van Jezus in het heilig Sacrament en de eerbied voor het menselijk leven en voor de armsten der armen waren kenmerkend voor haar.

De plebaan van de kathedraal heeft haar per­soon­lijk ontmoet en ontvangen en bewaart daar mooie herinneringen aan. Ik heb haar in Rome enkele malen ontmoet, waar ik als priester en biechtvader in een huis voor ongehuwde moeders kwam. Nu is dus in de Haasrlemse bisschops­kerk een mooie tentoon­stel­ling te zien die laat meebeleven hoe deze eenvoudige zuster uit Skopje een wereldwijd werk van naasten­liefde voor de armste mensen opzette en daarvoor zelfs de Nobelprijs kreeg. 

De zusters van de door Moeder Teresa gestichte Con­gre­ga­tie zijn in Nederland werkzaam in Amsterdam en Rotterdam.

Terug