Arsacal
button
button
button


Vormselviering in Castricum

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 30 juni 2018

Op zaterd­avond 30 juni was ik in Castricum voor de viering van het heilig Vormsel van de vormelingen uit Heems­kerk, Uitgeest, Castricum, Beverwijk en Wijk aan Zee. De H. Eucha­ris­tie­vie­ring was goed verzorgd met mooie zang van Jonge Kerk Heems­kerk.

Veel mensen waren voor de vormsel­vie­ring naar Castricum gekomen, waar 21 vormelingen het sacrament van de heilige Geest ontvingen, de meesten uit Heems­kerk en Uitgeest, maar ook uit de Apostelkerk, een vormeling uit Beverwijk, Wijk aan zee en Limmen. het pastorale team van de regio was bij de viering aanwezig: kape­laan Teun Warnaar, die afgelopen zondag één jaar priester was, had voor de voor­be­rei­ding zorg gedragen samen met de vormsel stuur­groep. Deken Cassee en Pastoor Kaleab con­ce­le­breerden eveneens en diaken Marcel de Haas assis­teerde.

De vormelingen hadden zich in de laatste fase van de voor­be­rei­ding verdiept in het zondagsevangelie van deze zondag en de woorden "Talitha Kumi" waren dan ook door de vormelingen boven het celebratie-altaar aangebracht.

Van harte feliciteren we de vormelingen met het ontvangen van dit mooie sacrament van de heilige Geest!

Terug