Arsacal
button
button
button


Jongeren bijeen bij 90-jarige, feestvierende Agathakerk

H. Mis op het strand van Zandvoort

nieuws - gepubliceerd: zondag, 1 juli 2018
De St. Agathakerk in Zandvoort met de fraaie absis
De St. Agathakerk in Zandvoort met de fraaie absis
De tuin van de pastorie
De tuin van de pastorie

De St. Agathakerk in Zandvoort vierde deze zondag het negentigjarig bestaan. Het Haarlems Dagblad wijdde er twee pagina’s aan, waarbij het kunstwerk in de absis (zie foto) centraal stond. ’s Middags kwamen de jongeren er bij elkaar gesprek, bezinning, samen eten en de Eucha­ris­tie­viering stonden centraal. Ik ben even wezen kijken.

Het evangelie van deze zondag gaat over het wonder dat Jezus deed door een 12 jarig meisje uit de dood op te wekken: Talitha Koemi! (Meisje, sta op). De jongeren begonnen dan ook met een gesprek over de vraag hoe wij ‘op kunnen staan’ voor ons geloof en daar kwamen mooie antwoorden uit.

In de fraaie tuin van de pastorie zou daarna de maaltijd samen zijn en in de avond de H. Mis op het strand met Anton Goos, die één jaar priester is.

Er waren jongeren uit ver­schil­lende delen van ons bisdom en uit het bisdom Rotterdam (Lisse, Delft, Den Haag, Leiden...).

Ook het jubileumfeest was mooi geweest, vertelde pastoor dr. Bart Putter. Veel mensen hadden aan de Eucha­ris­tie­viering deelgenomen en pastoor Dick Duijves had de preek vezorgd. Een heel aantal mensen werd onderscheiden voor de grote verdiensten die zij voor de parochie hebben. ’s Avonds op straat in Haarlem klampte een dame me nog aan om te vertellen hoe mooi het allemaal was geweest!

Foto’s van de jongeren zal ik niet ongevraagd plaatsen, maar er zwerven er op Facebook al voldoende rond uit andere bron.

Terug