Arsacal
button
button
button
button


Onderwijsprijs voor Franciscusschool in Maarssenbroek

In de Kijker-prijs uitgereikt op Verus-Identiteitsdag

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 7 november 2018

Op 7 november werd in Doorn de Verus identiteitsdag Katholiek Onderwijs gehouden, dit jaar met als thema: armoede in de school. Aan het inde van de dag mocht ik de Verus identiteitsprijs uitreiken aan de katholieke basis­school Franciscus van Maarssenbroek.

De Franciscus-school was één van de genomineerde scholen. Andere genomineerden waren de St jan de Doper­school uit Utrecht, de Hofvilla in Wateringen en de Sint Jozef­school in Heerenveen. De Franciscus school heeft uiteindelijk gewonnen met een jaarlijkse dag die de school de laatste jaren is gaan vieren rond de patroon van de school: Sint Franciscus van Assisi, een heel gevarieerde dag met allerlei activiteiten die allemaal met Franciscus te maken hebben.

Naast een oorkonde en bloemen was de prijs een georga­ni­seerd­school bezoek aan klooster Cahtarinadal in Oosterhout, dat begonnen is met een wijnmakerij en andere activiteiten waar de school mee kennis kon maken. De priorin zou dit cadeau hebben toegelicht maar zij was door onvoorziene omstandigheden verhinderd, waardoor de heer Van Genugten, die de vernieuwing van het klooster begeleid, de honneurs waarnam.

Dagvoorzitter was mw. Joanny Krijt. Op deze dag hield Hilde Kieboom van Sant’ Egidio een lezing rond het thema van armoede (en hoe kijk je naar arme mensen, wat is armoede, enzovoorts). Er was veel gelegenheid voor ontmoeting en een bezinning onder leiding van Willem Marie Speelman.

Vlak voor de prijsuitreiking heb ik een bezinning gehouden over het thema armoede in de school, die ik morgen apart zal publiceren.

Terug