Arsacal
button
button
button
button


Seminarist Maciej Gradzki door mgr. Punt diaken gewijd

Mooie viering in Heiloo

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 17 november 2018
Mgr. Punt, de wijdeling en ik
Mgr. Punt, de wijdeling en ik
De dalmatiek hangt klaar!
De dalmatiek hangt klaar!
De stoet priesters zet zich in beweging aan het begin van de Mis
De stoet priesters zet zich in beweging aan het begin van de Mis

In de grote kapel van het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo was het feest op 17 november: daar werd seminarist Maciej Gradzki tot diaken gewijd door mgr. Jozef Punt. Majiec komt uit een gezin afkomstig uit Warschau, dat jaren geleden als missiegezin naar Nederland is gekomen.

De familie woont in Almere waar een ‘Missio ad Gentes’ is van de Neocatechumenale Weg: familie komen daar in contact met Nederlandse gezinnen en proberen het evangelie door te geven maar Missiegezin zijn is ook een geestelijke weg die het gezin zelf gaat. Maciej is de oudste uit een gezin met verder allemaal meisjes! Hij is in zijn pastorale jaar in Wieringen, Middenmeer en Hippolytushoef en veel parochianen uit deze parochies waren bij de diaken­wijding aanwezig.

Het was een mooie viering waarin de Bishop's singers voor de muzikale opluistering zorgden en een dertigtal priesters concelebreerden. Voeg daaraan toe dat het een prachtige, zonnige dag was en de Bisschop een mooie preek hield. Jezus zei in het evangelie “Zal de Mensenzoon bij zijn komst nog het geloof op aarde vinden?” Deze woorden van de Heer zijn zeer toepasbaar op onze tijd, tegelijk maakte de bisschop met een mooi voorbeeld duidelijk dat de gelovigen een belangrijke steun zijn voor een diaken en priester wanneer zij hem aanmoedigen om zijn roeping goed en trouw te beleven.

Na afloop was er feliciteren in de kapel en waren er koffie, thee en broodjes in het Oesdom. Veel gasten waren ook in Nieuwe Niedorp uitgenodigd, waar ik daarna ook nog was en zag dat de zalen en gangen van het seminarie vol zaten met gasten.

Van harte feliciteren we Maciej en wensen hem een goede opgang naar het priester­schap!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug