Arsacal
button
button
button


Op bezoek bij de paus en ontmoeting met de ambassadeur

“Auguri”

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 8 januari 2019
Op bezoek bij de paus en ontmoeting met de ambassadeur
(foto: Servizio Fotografico)
Z.Exc. Mw Caroline Weijers, ambassadeur voor Nederland bij de Heilige Stoel
Z.Exc. Mw Caroline Weijers, ambassadeur voor Nederland bij de Heilige Stoel
De paus spreekt tot het Corps Diplomatique
De paus spreekt tot het Corps Diplomatique (foto: Vatican Media)

De ochtend van 8 januari begon voor mij heel mooi: ik mocht de H. Mis vieren met de paus. Ook ontmoette ik de nieuwe ambassadeur van Nederland bij de Heilige Stoel.

Ik ben twee dagen in Rome voor verschillende zaken waaronder de afwikkeling van een apos­to­lische visitatie die ik heb gedaan. Een bijzonder cadeau was de mogelijkheid die ik kreeg om de morgen van 8 januari te concelebreren met paus Franciscus in de kapel van het huis Santa Marta waar hij verblijft. De paus was heel hartelijk: toen ik de kapel uitkwam stond hij ons daar al op te wachten en zei meteen: “Auguri” (gefelici­teerd). Hij zei zich mij nog te herinneren van het bezoek dat mgr. Punt samen met mij in 2013 aan de paus heeft gebracht! Dat vond ik wel heel bijzonder.

In de middag had ik een plezierige ontmoeting met de nieuwe ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Heilige Stoel, Z.Exc. Mw Caroline Weijers, die enkele maanden geleden haar geloofsbrieven aan de paus heeft aange­bo­den en maandag 7 januari bij de nieuw­jaars­ont­vangst was die de paus voor het Corps Diploma­tique geeft. De groepsfoto werd bij die G elegenheid gemaakt in de Sixtijnse kapel. De foto die ik met de ambassadeur heb gemaakt is in het huis Santa Marta waar de paus woont en wel voor de reproductie van de “ Knotenlöserin“ die zich daar bevindt: een schildering van Maria als toevlucht bij allerlei problemen (knopen) die op haar voorspraak worden ontward. Het is een devotie die de paus in Augsburg had leren kennen.

in de avond had ik nog een informele ontmoeting met mgr Hurkmans, die in Rome al goed gewend is.

Terug