Arsacal
button
button
button
button


Interviewboek mgr. Jan van Burgsteden is verschenen

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 19 januari 2019

Zaterdag­avond 19 januari kreeg ik het boek overhandigd dat over mgr. Jan van Burgsteden is verschenen bij Adveniat. Een inspirerend geloofs­ge­tui­genis, geschreven door Christian van der Heijden.

Christian van der Heijden heeft mgr. Van Burgsteden geïnterviewd en de antwoorden van de bisschop zijn raak en inspirerend. Wie mgr. Van Burgsteden weleens heeft horen preken, weet wat ik bedoel.

Het boek is bij uitgeverij Adveniat verschenen (Adveniat.nl), met een voorwoord van Leo Fijen die de bisschop karakteriseert met de woorden: "Sjouwer voor het geloof, verbinder in de oecumene, dienstknecht voor de Heer en bisschop voor de mensen" en hij noemt het geloofs­ge­sprek dat hij ooit met mgr. Van Burgsteden voerde "Het mooiste geloofs­ge­sprek dat ik de afgelopen tien jaar mocht voeren voor de zondag­ochtend van de KRO".

Dat lijkt me een compliment dat tegelijk de waarde van dit boek aangeeft, want dat is in feite een groot geloofs­ge­sprek tussen de interviewer en de geinterviewde.

"De ervaring van God is de essentiële voorwaarde voor een geloofsleven. Het is toch wel heel belangrijk dat iedereen in zijn leven een keer een ervaring van God opdoet" (p. 117).

Het boek is aan te bevelen voor iedereen die de bisschop een warm hart toedraagt en voor iedereen die Onze Lieve Heer een warm hart toedraagt.

Terug