Arsacal
button
button
button
button


Geloofsgesprek over installatie als bisschop-coadjutor

terugblik op 11 januari

nieuws - gepubliceerd: zondag, 3 maart 2019

Vanmorgen, zondag 3 maart, werd in het KRO-geloofs­ge­sprek op zondag­ochtend een verslag uitgezonden van de Evensong waarin ik als bisschop-coadjutor bezit heb genomen van dit ambt.

Ik werd vandaag heel wat keren gefeliciteerd omdat mensen dachten dat deze viering nu had plaats gevonden, maar dat is in feite 11 januari al gebeurd. Deze zondag was er een gelegenheid om in het geloofs­ge­sprek daar nog beelden van te laten zien. Het kwam zo uit dat het bisdom Haarlem-Amsterdam twee maal achtereen aan de beurt is voor de TV-Mis. Volgende week is de uitzending uit de Haarlemse kathedraal, waar ik de Eucha­ris­tie zal vieren met daaraan voorafgaand een geloofs­ge­sprek met Leo Fijen waarin we eveneens terug kijken op de inbezitname, de betekenis van het coadjutor­schap, mijn ervaringen tot nu toe, waarbij ook terug gekeken wordt op de bisschops­wijding zeven jaar geleden, en enkele andere thema's.

De uitzending van deze zondag met een goede samenvatting van de inbezitname van het ambt van coadjutor is terug te zien op:

https://www.kro-ncrv.nl/programmas/geloofs­ge­sprek/seizoenen/seizoen-2019/20190303hendriks

Terug