Arsacal
button
button
button


Jongerenavonden encycliek Laudato Si’

St. Nicolaasbasiliek, Amsterdam

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 24 april 2019
Jongerenavonden encycliek Laudato Si’

Op 30 april, 14 en 28 mei komen professionals vanuit binnen en buiten de kerk spreken over de inhoud en de praktische uit­wer­king van de encycliek Laudato Si’. Jongeren tussen de 18 en 35 jaar zijn van harte welkom om te luisteren naar onder andere Michel Klein van de ChristenUnie en Juan Nibbelink herbestemmer van de NS. Ook ik kom een avond. Elke avond gaan de jongeren met elkaar in gesprek over de vraag wat hun rol is in het milieudebat en wat zij kunnen doen. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere avonden via: http://jongekerk.nl/nieuwsberichten/jongeren/verdiepings­avon­den-laudato-si-available-mother-nature/


Jongeren­avon­den encycliek Laudato Si’

Dit voorjaar kunnen jongeren (18-35 jaar) naar één of meerdere verdiepings­avonden over de encycliek Laudato Si’ gaan. Paus Franciscus schreef in 2015 deze encycliek over de zorg voor onze aarde en het milieu. Na vier jaar is het thema van dit pauselijke document nog altijd actueel. Gedurende deze avonden komt de inhoud van de encycliek aan bod, maar ook een praktische uit­wer­king van de inhoud met professionals uit het werkveld.

Drie avonden inhoud en praktijk

De eerste avond (dinsdag 30 april) trap ik af met een toelichting op de inhoud van de eerste twee hoofdstukken van de encycliek over de invloed van het handelen van de mens op het milieu. Juan Nibbelink zorgt voor de herbestemming van materialen uit oude treinen van de NS, waarover hij zal komen vertellen. Daarnaast komt hij spreken over circulaire economie, waarbij bij de bouw van bij­voor­beeld een nieuwe trein al wordt stilgestaan bij het tweede leven van de gebruikte materialen.

Op de tweede avond (dinsdag 14 mei) neemt Marjolein Tiemens van GroenGeloven de jongeren mee in een verhaal over de menselijke oorzaak, de verbinding tussen mens en natuur en de dialoog. Michel Klein, Provinciaal Statenlid van de ChristenUnie, is wekelijks bezig met die dialoog op lokaal en nationaal niveau. Hij vertelt hoe hij in zijn werk vanuit de christelijke visie op het milieu met mensen in gesprek gaat.

Gerard Moorman, staf­me­de­werker duurzaamheid van de KNR, spreekt de derde avond (dinsdag 28 mei) over de con­tem­pla­tie in de natuur, de ecologische bekering en het aanpassen van de levensstijl. Jasper Fleers van De Groene Lobby geeft een getuigenis over zijn ecologische bekering en hoe hij zijn levensstijl heeft aangepast.

Met elkaar in gesprek

Nadat de sprekers hun verhaal hebben gedaan, gaan de jongeren zelf met elkaar in gesprek. Ze denken daarbij na over de rol van de christen in het milieudebat, hoe ze hun eigen professie kunnen gebruiken voor verduurzaming en hoe ze hun eigen levensstijl kunnen aanpassen. Na een georga­ni­seerd groeps­ge­sprek kan men nog één op één of in kleine groepjes met elkaar in gesprek onder het genot van een glaasje appelsap van ‘afvalappels’ en een biologisch geteeld tomaatje.

 

Details

wie:

18-35 jaar

wat:

reeks verdiepings­avonden Laudato Si’

waar:

Nicolaas­basi­liek, Prins Hendrikkade 73, Amsterdam
tegenover Amsterdam Centraal station

wanneer:

dinsdag 30 april
dinsdag 14 mei
dinsdag 28 mei

hoe laat:

van 19.30 tot 21.45 uur

entree:

€ 5,- per avond
€ 12,50 voor de hele reeks

aanmelden:

www.jongekerk.nl

Terug