Arsacal
button
button
button


Erepenning gemeente Haarlem voor Wim Eggenkamp

Bij opening ‘klim naar het licht’

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 25 april 2019

Donderdag­mid­dag 25 april werd om 17.00 uur de ‘Klim naar het licht’ geopend met een spectaculair uit de koepel abseilende Wim Eggenkamp die meteen daarop - maar niet om die reden - de erepenning in zilver van de gemeente Haarlem kreeg uitgereikt door burge­mees­ter Jos Wienen.

De heer Wim Eggenkamp heeft een lange carrière achter zich van inzet voor bijzondere monumenten. Burge­mees­ter Jos Wienen memoreerde voor­af­gaand aan de uit­rei­king van de erepenning de vele verdiensten van deze voorzitter van de Stichting Kathedrale basiliek. Al twintig jaar zet Eggenkamp zich in voor de kathedrale kerk en speelde een centrale rol in de res­tau­ra­tie van dit monumentale kerk­ge­bouw. Maar ook voor de ‘oude Bavo’ heeft hij in het verleden veel gedaan, evenals bij­voor­beeld voor de Pieters­kerk in Leiden (en nog veel meer). Niet voor niets kreeg Eggenkamp hiervoor al erepenningen van de stad Amsterdam en van Leiden.

De opening was tevoren begonnen met de Paassequentie, fraai vanuit de koepel gezongen door leden van het kathedrale koor.

Na het officiële gedeelte in de kerk, volgde de opening van de ‘Klim’ in de torens, waarbij een pauselijke en een Haarlemse vlag werden gehesen door de burge­mees­ter en door mij. Tussen de beide torens van de kathedraal ligt nu een - stevige - voetbrug, waar goed en veilig veertig personen tegelijk op kunnen staan. Vrij­wil­lig­ers houden alles in de gaten, zodat de brug nooit overbelast raakt. Het uitzicht over Haarlem van deze hoogte is de moeite waard!

Informatie

Alle informatie is te vinden en tickets zijn te bestellen op:


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug