Arsacal
button
button
button


Missiegezinnen Neocatechumenale Weg bijeen

ervaringen delen van een leven in een nieuw vaderland

nieuws - gepubliceerd: zondag, 5 mei 2019
seminarie Redemptoris Mater
seminarie Redemptoris Mater

Zondag­mid­dag 5 mei bezocht ik het seminarie Redemptoris Mater waar missiegezinnen van de neo-catechumenale Weg bijeen waren met het team van intinerante catechisten.

In ver­schil­lende bisdommen in Nederland zijn ‘Missiones ad Gentes’, waarvan vier in het bisdom Haarlem-Amsterdam (Den Helder, Uithoorn, Amsterdam en Almere). Het zijn gezinnen die zich daarvoor be­schik­baar hebben gesteld en zijn uitgezonden leven een missie-ervaring met andere missie-gezinnen en door het geloof te delen in hun omgeving.

Het is op de eerste plaats een verrijkende ervaring voor de gezinnen zelf, maar natuurlijk ook voor de mensen die erdoor worden geraakt en zelf deze weg willen gaan. Zo’n honderd mensen uit heel Nederland waren aanwezig om hun ervaringen als echtpaar in missie te delen en elkaar te steunen in de moeilijkheden die zij natuurlijk ook ervaren: de taal, het zoeken naar werk, de andere cultuur en de geseculariseerde situatie vormen soms een uitdaging, maar de gezinnen waren toch zeer positief over de uitdaging om in Nederland hun geloof te beleven en door te geven.

De missiegezinnen kwamen overdag en voor de vieringen samen in een netjes aangeklede sporthal en gebruikten de maaltijden in het seminarie in Nieuwe Niedorp. Zij sliepen veelal bij gezinnen in de wijde omgeving.

Terug