Arsacal
button
button
button


Ziekentriduüm Hilversum dankzij inzet van vele vrijwilligers

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 8 mei 2019
pastoor Dresmé temidden van de zieken
pastoor Dresmé temidden van de zieken
De vrijwilligers halen de maaltijden om die aan de zieken voor te zetten
De vrijwilligers halen de maaltijden om die aan de zieken voor te zetten

Woensdag 8 mei was ik in de kerk van de Emmaüs-Paulus parochie aan de Kerkenlandenlaan in Hilversum voor de ziekenzegen. Samen met de priesters en diakens van de regio legden we tijdens de viering bij de zieken de handen op. Dank zij vele vrij­wil­lig­ers lopen de drie dagen van het ziekentriduüm gesmeerd.

Gedurende drie dagen worden zieken en gehandicapte ouderen uit de regio opgehaald om deel te kunnen nemen aan het ziekentriduüm in ‘De Waaier’, zoals het kerk­ge­bouw in de volksmond heet. Daar treffen de mensen een grote groep vrij­wil­lig­ers die mede dankzij de ervaring in dit jaarlijks terugkerend gebeuren, precies weten wat hun te doen staat.

Deze dag was ’s ochtends de Eucha­ris­tie­vie­ring geweest. Ik heb de gebedsdienst met ziekenzegen geleid. De viering is eenvoudig, zoals die in het Klein Rituale is te vinden. Na de algemene zegenbede aan het einde van de smeekbeden, gingen de priesters en diakens rond om de handen op te leggen en een per­soon­lijke zegen uit te spreken. Naast pastoor Dresmé en pastoor Willems, waren de diakens Jurriaan Meijer, Wim Balk, Randy Simileer en Bert van Wilgenburg aanwezig.

In de preek heb ik stilgestaan bij het feit dat God kleine, eenvoudige mensen kiest om grote dingen te doenen dat Hij zelf langs de weg van lijden en ondergang ons verlossing brengt. Dat mag ons moed geven om erin te geloven dat ook de moeilijke dingen die wijzelf ervaren niet zonder betekenis zijn. Het dames en herenkoor van Ankeveen en Nederhorst ten Berg zong bij deze viering bekende Marialiederen en twee solisten van het koor brachten een Ave Maria ten gehore.

Na de ziekenzegen werd een heerlijke maaltijd geserveerd door de vrij­wil­lig­ers!

Terug