Arsacal
button
button
button


Vormsel voor de regio van Schagen

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 29 juni 2019
met de priesters en catechiste na de viering
met de priesters en catechiste na de viering

Zaterdag­avond 29 juni hebben we het hoog­feest van de apostelen Petrus en Paulus gevierd in Schagen en het heilig vormsel toegediend aan 21 vormelingen uit de wijdere regio: de Wieringermeer, Tuitjenhorn en Schagen zelf.

In 't Veld en in De Noord waren eveneens vormsel­vie­ringen geweest die door de deken waren gedaan. Deze avond waren het vormelingen uit Schagen (2), Wieringermeer (12) en Tuitjenhorn (6) die het sacrament ontvingen. De Eucha­ris­tie­vie­ring in de goedgevulde kerk werd opge­luis­terd met betekenisvolle liederen door het koor "Arrival" uit Wieringermeer.

Aan het einde van de goedverzorgde Mis was er ook een aan­kon­di­ging door deken Eduard Moltzer die de aanwezige gelovigen duidelijk betreurden: Majiec Gradzki die zijn pastorale jaar in de regio Wieringermeer heeft gedaan, gaat deze parochie verlaten om naar Hoorn te gaan. Maar het goede bericht was dat de parochie de priester Majiec Sendecki terugkrijgt die Blaricum en die regio gaat verlaten.

Bij de viering con­ce­le­breerden behalve deken Eduard Moltzer ook pastoor Ignas Tilma en neomist Majiec Gradzki. Catechiste Monica Wildeboer assis­teerde.

Van harte wens ik de 21 vormelingen proficiat. Moge de heilige Geest jullie steeds op goede wegen blijven leiden!

Terug