Arsacal
button
button
button


Heilig Vormsel in Duivendrecht

Met het Maria van Jesse Choir

nieuws - gepubliceerd: zondag, 30 juni 2019
De leden van het pas opgerichte Maria van Jesse international choir
De leden van het pas opgerichte Maria van Jesse international choir
De vormelingen waren al heel vroeg aanwezig
De vormelingen waren al heel vroeg aanwezig
Heilig Vormsel in Duivendrecht

Zondag­mid­dag 30 juni was ik in Duivendrecht om er het heilig vormsel toe te dienen aan acht vormelingen. Het is voor mij altijd een beetje thuis komen omdat ik er een aantal jaren waar­ne­mend pastoor ben geweest.

Onderaan dit bericht: een fotoserie van Leobard Hinfelaar (de parochie had de vormelingen en hun ouders toestemming gevraagd voor de publicatie)

De kan­di­da­ten voor het vormsel waren allen ouder dan de basis­schoolleeftijd en dat zie ik meer in de parochies van het bisdom. De groepen zijn dan misschien wel wat kleiner, maar daar staat tegenover dat het een heel bewuste keuze is en een stap op de weg van het geloof. Dat was ook deze middag het geval: uit de vurigheid waarmee de antwoorden werden gegeven en de participatie, werd al wel duidelijk dat deze jongeren de stap bewust hadden gezet. En natuurlijk hebben ze een goede voor­be­rei­ding gekregen. Catechetisch mede­wer­ker mw. Phily Hinfelaar heeft daar veel voor gedaan. In de aanpalende Graankorrel parochie is mw. Santa Jaddoe de catechiste en zij heeft normaal gesproken ook een grote inzet voor het vormsel.

De viering werd opge­luis­terd door het nog prille Maria van Jesse inter­national choir uit Delft, dat met een mooie en goed gezongen liederen­keuze - Engelks­ta­lig repertoire, want het koor zingt gewoonlijk in de Engelse Mis in Delft - het vormsel extra feestelijk maakte.

Van harte feliciteren we deze vormelingen! Dat zij steeds het spoor van de heilige Geest mogen blijven volgen!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug