Arsacal
button
button
button


The Missionary School gaat van start!

Missionaire impulsen en Parochievernieuwing in ons bisdom

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 4 juli 2019
Mario Matic
Mario Matic
The Missionary School gaat van start!

30 augustus start The Missionary School in het bisdom Haarlem-Amsterdam. Gemotiveerde jongeren die met een eigen start-up iets moois in de kerk willen doen, kunnen zich aanmelden voor dit traject van vorming en training (geloofs­vor­ming, persoons­vor­ming, leider­schaps­trai­ning, enz.). De aanmelding/ screening van de eerste tien jongeren is afgerond.

Een paar aanmeldingen lopen nog, er zijn nog een paar plekken over. De TMS gaat van start en daar ben ik blij mee. Het is een mooie impuls voor een missio­naire vernieuwing van onze kerk.

Parochie­ver­nieu­wing

Op 27 september aanstaande zal er in Heiloo trouwens een dag over parochie­ver­nieu­wing worden gehouden voor priesters, pastoraal werkers, catechisten en kernvrij­wil­lig­ers in samen­wer­king met het Katholiek Alpha Centrum. De dag begint om 11.00 uur, duurt tot 15.00 uur. Aansluitend wordt de H. Eucha­ris­tie gevierd.

Mario gaat opzoek naar antwoorden op Katholieke geloofsvragen in The Missionary School

“Zij die zo gek zijn dat ze denken de wereld te kunnen veranderen, gaan het doen.” (-Steve Jobs) The Missionary school is een aanbod voor jongeren die toe zijn aan een stevige verdiepingsslag in hun geloof en concreet aan de slag willen met hun dromen en ideeën voor de kerk. Zij zijn degene die geloven dat ze de wereld om hen heen kunnen veranderen en willen daad­wer­ke­lijk iets betekenen voor de mensen om hen heen. Tijdens dit traject zetten jongeren hun eigen start-up op binnen de kerk die voortkomt uit hun eigen dromen voor de kerk.

Voor het Bisdom Haarlem-Amsterdam is The Missionary School een pilot waarin jongeren bouwen aan de toekomst van de kerk met als vertrekpunt de jongeren zelf. 30 augustus start een enthousiaste groep jongeren met het eerste weekend van The Missionary School. Mario is één van de deelnemers aan dit nieuwe initiatief!

Waarom zou je meedoen?

“Ver­schil­lende redenen hebben mij doen overtuigen om mee te doen aan Missionary School. Enerzijds om meer van het Katholieke geloof te weten te komen en mij daarin te vormen, anderzijds om te leren hoe je vanuit het geloof op een concrete manier iets kan betekenen binnen de Kerk. De Missionary school is daarmee een uitgelezen kans om de geloofs­vor­ming en vaardigheden als per­soon­lijk leider­schap en projectmatig werken te kunnen combineren en direct in de praktijk om te zetten.” - Mario

Dus: doe ook mee!

Heb jij net als Mario een droom/idee waarmee jij jongeren en de kerk een stap verder brengt? Ben jij toe aan een dieper inzicht in jouw geloof, of ken jij iemand die hier aan toe is? Meld je dan nu nog aan voor de laatste plekken van The Missionary School! Voor vragen, aanmelden of info mail naar info@themissionary­school.nl, of neem contact op met Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam via 023-5112635 of info@jongbisdomhaarlem.nl.

 

www.themissionary­school.nl

Terug