Arsacal
button
button
button


Radio Maria opent een tweede studio in Heiloo

Zaterdag 26 oktober - feestelijke opening - 12.00 uur H. Mis

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 1 oktober 2019

Zaterdag 26 oktober mag ik de tweede studio voor Radio Maria Nederland openen op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Naast de hoofdstudio in ’s-Her­to­gen­bosch wordt die tweede lokatie geopend in het Juliana­klooster in Heiloo.

Bisschop Jozef Punt en ik vonden dit beiden heel goed passen bij het centrum voor nieuwe evan­ge­li­sa­tie wat het heiligdom wil zijn. Ook Jeroen de Wit, rector van het Heiligdom en van het seminarie dat daar is gevestigd, is hier enthousiast over. Hij heeft de komst van radio maria als volgt verwelkomd: “Naar mijn idee sluiten onze visies en doel­stel­lingen naadloos op elkaar aan: Door Maria tot Jezus. We geloven dat Maria een belangrijke voorspreekster en middelares is om mensen tot een relatie met Jezus te leiden. Nieuwe Evan­ge­li­sa­tie met Maria als Ster. Radio Maria in de lucht, wij op de grond: een win-win-situatie”.

“We bouwen het rustig op. Voor het verzorgen van uitzendingen hangt bij Radio Maria veel af van de beschikbare vrij­wil­lig­ers. Dit zal ook in Heiloo het geval zijn”, zegt Lars Gerfen, teamleider van Radio Maria Nederland. Bestuursvoorzitter Ger Zimmermann geeft aan dat Radio Maria met deze stap nieuwe mensen wil bereiken. “De moge­lijk­heid om op een nieuwe plaats in Nederland nieuwe gedreven mensen aan te trekken om de Blijde Bood­schap van Jezus Christus via de radio uit te dragen past volledig in de ont­wik­ke­ling van Radio Maria. Het Heiligdom in Heiloo is daarbij een welhaast ideale plek.”

Uit­no­di­ging voor officiële opening

Vanaf de eerste verkennende gesprekken ben ik betrokken bij de totstandkoming van de samen­wer­king. Het past wel heel goed dat Radio Maria aanwezig zal zijn in een bede­vaartsoord waar Maria bijzonder wordt vereerd. We zijn dan ook blij Radio Maria te kunnen ver­wel­ko­men en op 26 oktober aanstaande de studio te openen.

Radio Maria Nederland en het heiligdom in Heiloo nodigen alle geïn­te­res­seerden uit om bij deze feestelijke gebeur­te­nis aanwezig te zijn. Het begint zaterdag 26 oktober 2019 om 12.00 uur met een Eucha­ris­tie­vie­ring waarbij ik de hoofd­cele­brant zal zijn. Daarna volgt de officiële opening en een gezamenlijke lunch met alle aanwezigen.

In aanbouw

Op de foto’s is de studio nog in aanbouw, maar als het meezit is zaterdag 26 oktober alles functioneel en opgeruimd.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug