Arsacal
button
button
button


Nieuw missie-gezin stelt zich voor...

‘Missio ad gentes’, een mooie realiteit in ons bisdom

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 23 oktober 2019
Met missiegezin en verantwoordelijken in de kathedraal
Met missiegezin en verantwoordelijken in de kathedraal

Woensdag­mid­dag 23 oktober was het mede-verant­woor­de­lijke team van de Neocatechumenale Weg op bezoek om een nieuw missie-gezin voor te stellen dat intussen in Uithoorn is neergestreken.

In ons bisdom Haarlem-Amsterdam hebben we ver­schil­lende ‘Missiones ad gentes’, niet alleen in Uithoorn maar ook in Amsterdam en Almere en in Den Helder. Elders in het land is er een Missio ad gentes in Roermond, Kerkrade en Maastricht, in Eindhoven en in Groningen. De gezinnen die zich daarvoor be­schik­baar hebben gesteld krijgen in principe door loting hun plaats toegewezen en die plaats is ergens in de wereld...

Het nieuwe gezin in Uithoorn heeft vier kinderen en is afkomstig uit Kroatië. Het is een bijzondere ervaring voor het gezin zelf om in een andere cultuur het geloof en hun roeping te beleven. De ouders van de gezinnen hebben gewoon banen zoals iedereen en de kidneren gaan naar school. Op de plaats waar zij leven willen zij getuigenis afleggen van het evangelie allereerst door wie zij zijn en in de contacten die zij met anderen krijgen, al zijn ze meestal ook betrokken bij actieve evan­ge­li­sa­tie en catechese. Langzaam zie ik hoe iedere Missio zich ontwikkelt. Amsterdam en Almere zijn als eersten begonnen en daar ontmoet ik intussen al drie generaties en mensen die ermee kennis hebben gemaakt en ermee verbonden zijn geraakt.

Deze week zal ik nog een ontmoeting hebben met de gemeen­schappen van de Neocatechumenale Weg omdat in Dordrecht de landelijke ‘conviventie’ (ontmoeting) is.

Terug