Arsacal
button
button
button


Nachtbedevaart om te bidden om roepingen

Van Amsterdam naar Heiloo..

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 2 november 2019

In de Neder­landse bisdommen is een Nationale Roepingenweek begonnen om te bidden om roepingen voor het priester­schap en het God gewijde leven. In ons bisdom Haarlem-Amsterdam zal er speciaal voor roepingen tot het priester­schap en het religieuze leven gebeden worden samen met de Poolse gemeen­schap in Nederland en in Polen. Dinsdag 5 november zal ik een heilige Mis vieren voor deze intentie in de kathedraal. En er was een nachtelijke pelgrimage voor deze intentie.

De gebedsverbinding met Polen is ontstaan op initiatief van de Poolse Dominika Krupinska. Het gebed wordt gedaan op voorspraak van de Eerste Vijf Martelaren van Polen en de H. Wil­li­brord. Het feest van deze Poolse HH. Martelaren wordt gevierd op 13 november, slechts enkele dagen na het feest van de H. Wil­li­brord (7 november).

Zaterdag­avond 2 november vertrok een groep Poolse en Nedelrandse Pelgrims van de kapel van de Vrouwe van alle volkeren via de Paulus­kerk - parochiekerk (mede) van de Poolse parochie - naar het heiligdom van Onze Lieve vrouw ter Nood in Heiloo, een pelgrimage die de hele nacht duurt. Na aankomst in Heiloo wordt de Eucha­ris­tie gevierd. Bij de gebedsstatie bij de Paulus­kerk was ik aanwezig om de pelgrims te zegenen en hun een goede reis toe te wensen.

En ook als U niet bij de pelgrimage was: de gebedsintentie om roepingen is zeker belangrijk en ik hoop dat U die wilt onder­steunen met Uw eigen gebed, want het is voor jonge mensen niet gemakkelijk om alles achter te laten en Jezus te volgen op een celibataire levensweg van totale overgave.

Terug