Arsacal
button
button
button


Een kwestie van levensbelang....

Bescherm en verdedig de waarde van ieder menselijk leven!

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 16 november 2012
als je alles verklaard hebt, blijft het toch een wonder
als je alles verklaard hebt, blijft het toch een wonder

Van mw. Mercedes Terlaak kreeg ik het volgende bericht waarin zij uitnodigt voor de Mars voor het Leven op 8 december om 13.00 uur op het Plein in Den Haag. Zelf kan ik er niet bij aanwezig zijn, maar natuurlijk draag ik de bescherming van het menselijk leven een bijzonder warm hart toe. Daarom geef ik U haar bood­schap graag door:

"Graag wil ik uw aandacht vragen voor een kwestie van levensbelang.

Ruim een half jaar geleden liep ik mee met de Stille Omgang. Een tocht door de straten van Amsterdam om een mirakel dat daar vele eeuwen geleden plaats heeft gehad te herdenken. Met een paar duizend man liepen we daar in het donker door de binnenstad van Amsterdam, ons geloof belijdend. Een hele bijzondere gebeur­te­nis.

Centraal in deze Stille Omgang staat de Eucha­ris­tie: Christus geeft zichzelf telkens voor de mensen. Zoals Hij zich tijdens zijn aardse leven gaf, zo blijft hij zich nog steeds geven in elke Mis. Gekomen voor ons mensen, met name voor de zwakken en armen in de maat­schappij. De gevallenen, de buitengeslotenen, de zieken. En dus ook voor de meest kwetsbaren: de ongeboren kinderen.

Toch was er bij de Mars voor het Leven afgelopen december maar een handvol katholieken. Terwijl juist in die Mars men opkomt voor de kwetsbaarsten in de samenleving, voor al het leven. Onze Moeder de Rooms-Katholieke Kerk is zeer duidelijk in haar leer omtrent abortus en euthanasie. Daarnaast heeft ze voortdurend zorg voor echte zorg en naasten­liefde voor moeder én kind.

Daarom zou ik u met aandrang willen vragen, willen smeken, om samen met mij de komende Mars voor het Leven in Den Haag te lopen. Om een getuigenis te geven van de liefde en respect voor al het leven, zoals Christus dat ook had. In een stille tocht door Den Haag, stil als symbool voor het kind dat geen stem heeft. Wij moeten die stem zijn. Want ieder leven is waardevol.

Hopelijk tot 8 december op het Plein in Den Haag!"

Terug