Arsacal
button
button
button


Priesterontmoeting in Sint Agnes

nieuwe personele parochie voor de buitengewone vorm

nieuws - gepubliceerd: zondag, 20 januari 2013
blik op het fraaie altaar van de Sint Agneskerk
blik op het fraaie altaar van de Sint Agneskerk

Zondag 20 januari werd in de Sint Agnes­kerk het hoogfeest van de patrones Sint Agnes gevierd. Maar er was nog een reden om feest te vieren: de gemeen­schap die in deze kerk al sinds verschillende jaren de heilige Mis viert in de buitengewone vorm van de Romeinse ritus (Tridentijnse Mis) is vanaf deze dag een personele parochie voor de gelovigen die zich bijzonder met deze buitengewone vorm verbonden voelen.

De priester Kr. Knudsen fssp is de eerste pastoor. 's Morgens celebreerde mgr. J. van Burgsteden sss als eerste Nederlandse bisschop sinds het motu proprio Summorum Pontificum een Pontificale heilige Mis in de buitengewone vorm. In de middag was ik er ook om de priesters en de andere gelovigen te feliciteren en om deel te nemen aan de ontmoeting voor de jongere priesters in het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Door het slechte weer waren er weliswaar iets minder priesters aanwezig dan verwacht, maar het werd toch een goede en broederlijke ontmoeting. Na een plechtige vespers in de Sint Agnes­kerk kerk werd de middag voortgezet in de pastorie met twee korte getuigenissen, een rondleiding en een heerlijke maaltijd.

Terug