Arsacal
button
button
button


Bezoek van de Nuntius en ‘admissio’

Opname onder de diaken- en priesterkandidaten

nieuws - gepubliceerd: maandag, 4 maart 2013
met de beide seminaristen die de admissio kregen, seminaristen en staf van Redemptoris Mater
met de beide seminaristen die de admissio kregen, seminaristen en staf van Redemptoris Mater

De eerste maandag van maart was het traditioneel weer een ‘Wil­li­brorddag’ in het seminarie in Vogelenzang en dat betekent dat de jonge priesters sa­men­ko­men voor vorming en gesprek en dat er een gast wordt uitgenodigd om een lezing te houden.

Die gast was dit keer de Apos­to­lisch Nuntius, dat is de ver­te­gen­woor­diger van de paus en de heilige Stoel in ons land, Zijne Excellentie mgr. dr. André Dupuy. Ook ontvingen twee seminaristen de ‘admissio’, de opname onder de diaken- en priesterkandidaten van mgr. dr. Jozef M. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam.

Het was bijzonder om juist in deze dagen van de sedisvacatie de pauselijk gezant als gast op het semianrie te mogen begroeten. De Nuntius hield een mooie lezing in het kader van het Jaar van het Geloof en belichtte vanuit dat perspectief de zending van een pauselijk gezant. Tweemaal had hij in zijn loopbaan in een oorlogssituatie gezeten: in Beyrouth in Libanon en in Teheran, de hoofdstad van Iran, waar de raketten uit Irak insloegen.

Deze 4e maart is de feestdag van de heilige Casimir, patroon van het Redemptoris Mater seminarie in Nieuwe Niedorp. Een passende dag dus ook voor Mariusz Momot en Álvaro Rodríguez Luque om de admissio te ontvangen in een Eucha­ris­tie­viering waarin Bisschop Punt ook het een en ander vertelde over zijn verblijf in de grot in Zuid Spanje, een tijd van vasten, bezinning en gebed, maar ook van forse kou op een plaats waar de woorden en de werkelijkheden verwarming, licht of stromend water onbekend waren....

Terug