Arsacal
button
button
button
button


Vormselviering in 't Zand

Nieuws - gepubliceerd: zondag, 21 mei 2023 - 182 woorden
Vormselviering in 't Zand
Opstellen voor de groepsfoto
Opstellen voor de groepsfoto
Vormselviering in 't Zand

Zater­dag 20 mei was ik in 't Zand, in de kerk van Maria Visi­ta­tie, voor het vormsel van de elf vor­me­lin­gen van "de Noordkop". De Water­staats­kerk is bij­zon­der omdat er bijna het­zelfde altaar staat als in de kerk in Haas­trecht waar ik pastoor ben geweest. De vor­me­lin­gen had­den zich goed voor­be­reid op deze dag met hulp van de catecheten, de cate­chiste en de pries­ters.

Koortje

Voor de vie­ring was een speciaal klein koortje gevormd dat geleid werd door kape­laan Pawel Banas­zak. Het koortje zong lie­de­ren van Emmanuel, uit de Charis­ma­tische vernieu­wing en de neo­ca­te­chu­me­nale Weg.

Voor­be­rei­ding

De vor­me­lin­gen kwamen uit Den hel­der, Juliana­dorp, Anna Paulowna, 't Zand en Breezand. Die laatste plaats had de meeste kan­di­da­ten. De drie catecheten doen het met hart en ziel, cate­chiste Anita Captein en kape­laan Majiec Gradzki had­den ook hun aan­deel en pastoor-deken Ivan Garcia en kape­laan Pawel Banas­zak hielpen ook met biecht­ho­ren.

Tot slot

Na afloop van de vie­ring was er nog een gezellige ont­moe­ting met onder meer leden van de pa­ro­chieraad en andere vrij­wil­li­gers.

Van harte felici­teer ik hierbij nogmaals de vor­me­lin­gen, hun ouders en familie!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug