Arsacal
button
button
button


Geslaagd Ziekentriduüm Hilversum dankzij vrijwilligers

nieuws - gepubliceerd: maandag, 20 mei 2013
veel vrijwilligers helpen mee in de keuken, bij de bediening enzovoorts
veel vrijwilligers helpen mee in de keuken, bij de bediening enzovoorts

Woensdag 15 mei bracht ik een bezoek aan het ziekentriduüm in Hilversum. Veel zieken en ouderen namen deel aan de traditionele drie dagen met gebed, vieringen en samenzijn in het kerk­cen­trum aan de Kerkenlanden. Veel vrijwilligers maken dit mogelijk, want bij de organisatie van zo'n driedaags gebeuren komt natuurlijk heel wat kijken.

Verschillende mensen waren er voor de eerste keer en ik kon merken dat deze dagen hen goed deden. Samen met de priesters en diakens heb ik de ziekenzegen gegeven. In de preek heb ik het vooral over de liefde gehad in aansluiting bij de woorden van Jezus in de zaal van het laatste avondmaal, die wij in de weken voor het Pinksterfeest horen ter voor­be­rei­ding op de komst van de heilige Geest. God is liefde.

Door de liefde die we ontvangen van God en de naaste komen we tot het goed, worden we gevende mensen. Liefde is het hart en de kern van alles. Voor veel zieken, ouderen en gehandicapten is dat in onze tijd iets wat niet genoeg gezegd kan worden, want juist die menselijkheid, die aandacht en liefde staan onder druk in een maat­schappij als de onze....

Terug