Arsacal
button
button
button


Kapel Benedictinessen Aalsmeer ingewijd

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 29 mei 2013
Bruna Spandri met een van de zusters na de viering in de parochiekerk
Bruna Spandri met een van de zusters na de viering in de parochiekerk

Op dinsdag 28 mei is de kapel van de zusters Bene­dic­ti­nes­sen in het klooster naast de parochiekerk aan de Stommeerweg in Aalsmeer ingewijd. Behalve de zusters die de Aalsmeerse gemeen­schap gaan vormen waren ook mede-zusters uit Italië aanwezig, alsmede het bestuur van de steun-stichting voor de zusters, verschillende priesters en de verant­woor­de­lijke van de Neocatechumenale Weg voor onder meer Duitsland en Nederland, Bruna Spandri.

De aanwezige gelovigen en de muren van de kapel werden besprenkeld met het gewijde water en het nieuwe altaar werd gezegend en bewierookt. In de preek heb ik op het bijzondere karakter van de plaats gewezen: in de nabijheid van het vliegveld (de gelovigen in de kapel kijken uit op een groot raam waardoor ze continu vliegtuigen zien opstijgen en landen), het centrum van de showbussiness, de grootste bloemenveiling ter wereld en de nabijheid van de stad Amsterdam: in deze wereld van glitter en glamour, van geldverdienen en reizen, zijn de zusters een teken van de aanwezigheid van God in deze wereld. Zij hebben alles achter gelaten en het evangelie van de dag nodigde hen uit te vertrouwen dat dit offer honderdvoudig vrucht zal dragen, terwijl de eerste lezing hen uitnodigde om alles met een blij gezicht en edelmoedigheid aan God te geven.

Na de heilige Mis in de kapel vond in de parochiekerk nog een vesper­viering plaats voor een volle kerk met voornamelijk leden van de Neocatechumenale gemeen­schappen van Noord- en Zuid-Holland. Hier stelden de zusters zich voor en sprak ik over het charisma van de aanwezxigheid van de zusters in ons bisdom: een contemplatief leven dat tegelijk is gericht op het ontvangen van gasten en in gesprek gaan met mensen die het misschien niet zo gemakkelijk hebben. De zusters zijn ook gewone mensen, die zelf ook in veel opzichten doormaken wat andere mensen moeten meemaken....

Terug