Arsacal
button
button
button


H. Vormsel in Monnickendam en aanbidding van de jongeren

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 4 juni 2013
De kerk in Monnickendam was feestelijk versierd
De kerk in Monnickendam was feestelijk versierd

Zaterdag 1 juni mocht ik het vormsel toedienen in Monnickendam waar diaken Henk Bak verant­woor­de­lijk was voor de voor­be­rei­ding met de hulp en steun van toegewijde vrij­wil­lig­ers. Onder de vormelingen was ook een jong volwassene die tot de kerk is toegetreden en enige tijd geleden was gedoopt.

In de nacht van zaterdag op zondag waren de jongeren bijeen in Langedijk voor een nachtelijke aanbidding vanwege Sacramentsdag (ruim zestig waren voor de aanbidding gekomen) en omdat de paus in het kader van het Jaar van het Geloof daar speciaal om heeft gevraagd. Op zondag­mid­dag was wereldwijd een tijd voorzien voor aanbidding in alles bisdommen, die in ons bisdom op dat uur is gehouden in de kathedraal en in de Begijnhof in Amsterdam met mgr. J. van Burgsteden.

Ook op andere plaatsen zijn er initiatieven geweest, zoals in Heems­kerk, waar eveneens op Sacramentsdag een aanbidding is gehouden door de jongeren, en in Heiloo bij O.L. Vrouw ter Nood waar aanbidding en een processie waren. En natuurlijk was er de tiende Sacramentsprocessie in Amsterdam vanuit de O.L. Vrouwekerk, waar opnieuw vele gelovigen aan mee hebben gedaan.

Terug