Arsacal
button
button
button


Drie priesters overleden....

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 6 juli 2013
Bloemen bij de uitvaart van pastoor Woolderink op de trappen van het altaar
Bloemen bij de uitvaart van pastoor Woolderink op de trappen van het altaar

Deze week zijn verschillende priesters overleden: pater W.A. Keijzer scj, die verschillende jaren in Amsterdam heeft gewerkt, en pastoor J.H.M. Koopman, die onder meer in Hilversum werkte. Beide priesters waren reeds langere tijd met emeritaat maar zij worden met liefde herdacht en ook in de heilige Mis die naar mogelijkheid dagelijks in het bisschopshuis wordt gevierd, is voor hen gebeden. Tevens is pastoor J.G.A. Woolderink CSSp overleden.

Hij was tot zijn dood de pastoor van Uithoorn, Nes aan den Amstel en De Kwakel. Onder grote belang­stel­ling van parochianen, medebroeders, familie en bekenden - de kerk was vrijwel helemaal vol - werd op zaterdag 6 juli zijn uitvaart gevierd.

In alle drie de kerken is een gedachteniskruisje aangebracht, maar de mensen van deze parochies - waar ik vaak mocht assisteren - zullen hem zeker niet vergeten. De parochie blijft gelukkig niet lang verweesd achter: kort voor zijn overlijden werd bekend dat de bisschop twee priesters heeft benoemd: pastoor drs. lic. Samuel Marcantognini en kapelaan Henri Rivas, die beiden bij de uitvaart concelebreerden en op 1 september in deze parochies zullen beginnen.

Terug