Arsacal
button
button
button


Eerste catechesedag

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 24 juli 2013
Eerste catechesedag

De openingsmis op het strand van Copacabana is door de jongeren zeer gewaardeerd. Er waren meer dan 500.000 jongeren aanwezig ondanks het niet zo geweldige weer: een tamelijk aanhoudende motregen. Maar de sfeer was er en alles was zeer goed verzorgd: het geluid, de vertaling die op de piepkleine radiootjes goed gevolgd kon worden, de prachtige zang, de beeldschermen en de mooie gewaden. Voor Nederland kwam er nog een verheugend bericht bij: Annemarie Scheerboom mag de paus welkom heten. Mgr. Mutsaerts gaf een mooie catechese over de hoop.

Meer dan 500 bis­schop­pen waren bij de openingsmis aanwezig die werd gecelebreerd door kardinaal Orani Joao Tempesta van Rio. Ondanks de regen was het een mooi begin. Ook op de eerste catechesedag, 24 juli, viel er nog wel wat regen. De verwachtingen voor zaterdag en zondag zijn gelukkig goed.

Vanmorgen hield Mgr. Mutsaerts een eerste catechese over de hoop die hij aan de hand van verschillende verhalen beschreef als de gave om alles met een ander perspectief te bekijken. Uiteindelijk is dat natuurlijk het perspectief van het eeuwig leven, maar in dit verband stond Mgr. Mutsaerts ook langer stil bij de biecht waarin we de zonde niet als een letterlijke dooddoener zien maar als een kans om vergeving te ontvangen en een nieuwe start te maken.

in de lobby van het hotel waar de bis­schop­pen logeren gaf de bisschop-referent voor de jongeren - Mgr. Mutsaerts dus - een interview aan het ANP en Annemarie Scheerboom, die de paus mag toespreken als welkom - zij is de nieuwe hoofdredacteur van Omega - stond een hele reeks media te woord over de ins en outs van haar uitverkiezing.

Morgen, 25 juli, zal ik -Deo Volente- de catechese geven over het leerling-zijn van Christus.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug