Arsacal
button
button
button


Culturele avond en tweede catechesedag

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 25 juli 2013
Culturele avond en tweede catechesedag

Vele bis­schop­pen waren woensdag­avond aanwezig bij een culturele avond, samen met vele andere WJD-gangers. Het concert van een groot koor met orkest gaf verschillende werken ten beste van Braziliaanse componisten en werd besloten met de WJD-hymne en een kort geloofs­ge­tui­genis van de dirigent.

Donderdag 25 juli feest van de heilige Jacobus heb ik de catechese mogen geven voor de jongeren over het leerling zijn van Christus en de Mis gecelebreerd. De catechese en de preek zal ik bij terugkomst in Nederland op de website plaatsen.

We hebben bijzonder gebeden voor de slachtoffers van de ramp bij Santiago de Compostela. Vannacht hebben de jongeren het beeld van Christus dat boven Rio uittorent, bekeken met het uitzicht over de stad. Het was een bijzondere ervaring, also Christus temidden van Zijn leerlingen opsteeg naar Zijn Vader.

Terwijl ik dit schrijf, komt de bus aan bij het hotel om ons naar de Copacabana te brengen voor de welkomstceremonie met de paus, die na een bezoek aan Aparecida, een favela, een ziekenhuis en meer, nu gaat deelnemen aan de WJD.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug