Arsacal
button
button
button


Volle kapel voor jubileum Maria ter Nood

nieuws - gepubliceerd: maandag, 9 december 2013
Een mooi concert voor Maria ter nood...
Een mooi concert voor Maria ter nood...

Zondag 8 december vierde mgr. J. Punt een feestelijke Eucha­ris­tie in de grote kapel van het heiligdom van Maria ter Nood om te gedenken dat door het Runxputmirakel driehonderd jaar geleden de devotie tot Maria in Heiloo weer was opgeleefd, nadat de Reformatie alle herinnering daaraan had willen uitwissen. Het water uit de bron kwam toen door het puin heen toch weer naar boven, een hoopvol teken in barre tijden...

Mgr. J. van Burgsteden en ikzelf waren bij de viering aanwezig om te concelebreren, samen met de rector N. Beemster en assistent pater G. Weijers sss. Ook de burge­mees­ter van Heiloo woonde de viering bij. De bisschop hield een aansprekende preek waarin hij onder meer beklemtoonde dat het heiligdom van Maria ter Nood een groot geschenk is aan ons. Dat vele mensen dat zo ervaren, bleek wel uit de grote opkomst: de kapel was helemaal gevuld met mensen uit heel het bisdom en daarbuiten (ik ontmoette ook parochianen van de parochie van Haastrecht waar ik vroeger pastoor ben geweest).

Om twee uur 's middags was er een concert van de zangertjes uit Volendam (foto) en weer was de opkomst groot. Daarna begon om iets na drieën het Marialof waarmee de dag werd afgesloten.

Veel mensen maakten ook gebruik van de laatste mogelijkheid om de tentoon­stel­ling in het Juliana­klooster te bezichtigen, die vertelde over de geschiedenis van het heiligdom.

Terug