Arsacal
button
button
button


Kerst voor de mensen die op straat zijn....

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 18 december 2013
het Straatjournaal in kerstsfeer
het Straatjournaal in kerstsfeer

Voor veel mensen zijn de kerstdagen helemaal niet zo gemakkelijk. Dat geldt voor wie een dierbaar iemand verloren heeft enn die juist op zulke dagen erg mist, het geldt ook voor de mensen die een thuis moeten missen: de daklozen, zwervers, vluchtelingen, mensen zonder papieren, verslaafden.

Gelukkig zijn er ook weer goede mensen die aan hen denken. En er zijn gelukkig ook de nodige mensen die op straat kwamen te staan, die zich met veel moeite vaak hebben terug gevochten naar een plaats in de maat­schappij waar ze weer trots op zichzelf kunnen zijn. Daarin heeft het Straatjournaal nogal eens een belangrijke rol in gespeeld (dus: koop die krant!).

Dinsdag­avond 17 december heb ik met een heel aantal van deze mensen kunnen spreken toen ik Binnensteeds aan de Groenmarkt in Haarlem heb bezocht waar een ‘kerstdiner’ werd gehouden voor straatjournaalverkopers, redactieleden van de straatkrant (die in heel Noord-Holland, buiten Amsterdam wordt verspreid) en anderen. De kerstman reikte aan hen allen een kerstpakket uit. Het bisdom Haarlem-Amsterdam had geholpen om dit mogelijk te maken, maar het bisdom niet alleen. Ik denk allereerst aan de vele geweldige vrijwilligers (een van hen was met zijn auto heel Nederland afgereden om goede gaven van ondernemers voor de kerstpakketen op te halen), de ondernemers die giften hebben gedaan, het restaurant dat het kerstdiner heeft gegeven, enzovoorts.

Na afloop ben ik nog even bij de ‘buren’ langs: Stem in de Stad en ‘Antonius kookt’ een initiatief van de PCI van de Sint Antonius­parochie om voor een klein bedrag maaltijden te bereiden.

Terug