Arsacal
button
button
button


Benedictinessen begonnen met het maken van rozenkransen

steeds meer bezoekers...

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 26 december 2013
de rozenkrans die door de zusters wordt gemaakt
de rozenkrans die door de zusters wordt gemaakt

Op tweede kerstdag was ik voor de heilige Mis en een bezoekje bij de zusters Bene­dic­ti­nes­sen in Aalsmeer. Steeds meer mensen weten de zusters in het klooster naast de parochiekerk aan de Stommeerweg te vinden: groepen dames, schoolkinderen, gezinnen, vaak ook mensen met een niet-gelovige achtergrond kloppen bij de zusters aan. Voor hen is de gastvrijheid een belangrijke doel­stel­ling.

Veel van de gebedstijden zijn nog in het Italiaans, maar er is één Nederlands­ta­lige zuster en verschillende zusters spreken goed Engels. Ook met Chinees kan men er terecht! De zusters moeten ook handenarbeid verrichten volgens de regel van Sint Benedictus, U weet wel: ora et labora (bidt en werk). Dat doen de zusters mede om daarmee iets te kunnen verdienen om het klooster in stand te houden.

Zo zijn ze begonnen met het maken van handgeknoopte rozenkransen. Vanmorgen kreeg ik de eerste uitgereikt (zie foto). Er zijn er al zo'n 2500 van besteld voor de jongeren van de Neocatechumenale Weg, dus voorlopig kunnen de zusters nog wel even vooruit....

Het stimuleren van het rozenkransgebed kan nu dus een ‘handeling met dubbel effect’ worden: het bidden van de rozenkrans is in zich al goed, mooi en meditatief, iets wat mensen kan helpen om zich met God en Zijn moeder Maria te verenigen, en... het is goed voor het onderhoud van de zusters!

Dus: bidt de(ze) rozenkrans!

Terug