Arsacal
button
button
button


Een prachtige bruid....

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 31 januari 2014
Bisschop en stafleden tussen de steiger met de heer Eggenkamp (bruine jas)
Bisschop en stafleden tussen de steiger met de heer Eggenkamp (bruine jas)

Donderag 30 januari werd de wekelijkse staf­ver­ga­dering van het bisdom in de plebanie (pastorie van de kathedrale basiliek van Sint Bavo) gehouden, zodat de bisschop en de stafleden zich konden oriënteren op de voortgaande res­tau­ra­tiewerken bij dit grootste res­tau­ra­tie­pro­ject van heel Neder­land!

De bisschop en stafleden kregen een toelichting van drs. W. Eggenkamp en een rondleiding langs de res­tau­ra­tiewerken. Steeds duidelijker wordt hoe prachtig en betekenisvol onze kathedraal is; over ieder onderdeel is destijds bij de bouw heel goed nagedacht door de architect Cuijpers en alles past in een geheel en een catechetisch pro­gram­ma.

Ver­schil­lende recente - en nog uitstaande - publicaties maken dit steeds duidelijker. Zo vertelde de heer Eggenkamp dat op bepaalde plaatsen een blauwe voeg was geprojecteerd als een soort stiksel van het bruiloftskleed van een prachtige bruid - deze kathedraal- , getooid voor haar bruidegom, zoals de wapenspreuk luidt van de kathedraal: Sicut sponsa ornata.

Terug