Arsacal
button
button
button


Op weg met de Vastenaktie

projekt voor Sierra Leone

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 12 april 2014
Met Vader Abt G. Mathijsen voor vertrek naar Heiloo
Met Vader Abt G. Mathijsen voor vertrek naar Heiloo

De vastenaktie houdt de laatste jaren steeds een driedaagse pelgrimstocht voor mensen die zich daarmee willen inzetten voor de Vastenaktie. Zo is het een optie zich te laten sponsoren voor het goede doel, maar het is ook een bezinnende wandeltocht, die zich dit jaar in het Bisdom Haarlem-Amsterdam afspeelde.

Vanuit Schoorl vertrokken de deelnemers één, twee of drie dagen mee op een tocht van bezinning, gebed, inspiratie enm aandacht voor mensen in nood, in het bijzonder in het door oorlog geteisterde Sierra Leone dat dit jaar centraal staat in de akties.

Het laatste gedeelte dat van de abdij van Egmond naar de bedevaart­plaats van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo ging, ben ik met de pelgrims mee opgetrokken. Samen hebben we in de genadekapel van Heiloo de pelgrimage biddend afgesloten.

Natuurlijk hopen de mensen van Vastenktie dat met deze tocht er ook extra aandacht komt voor de mensen in Sierra Leone in het bijzonder en de Vastenaktie in het algemeen, die zich inzet voor de meest kanslozen.

Terug