Arsacal
button
button
button


Feest voor paus Johannes Paulus II en Goddelijke Barmhartigheid

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 26 april 2014
Feest voor paus Johannes Paulus II en Goddelijke Barmhartigheid

Zondag 27 april, Beloken Pasen en Zondag van de Barm­har­tig­heid wordt de heilig­ver­klaring van twee pausen gevierd in Rome: Paus Johannes XXIII en Paus Johannes Paulus II worden gecanoniseerd door paus Franciscus.

In het bisdom Haarlem-Amsterdam wordt dit bijzonder gevierd door de Poolse parochie. In de Kerk zal de heilig­ver­klaring van hun Poolse paus, Johannes Paulus II rechtstreeks te zien zijn op groot scherm met aansluitend een Eucha­ris­tie­viering.

Ook de Engels­ta­lige viering ter ere van de Goddelijke Barm­har­tig­heid in de Sint Jozefkerk in Zaandam zal ter ere van paus Johannes Paulus worden gehouden, die de zondag van Beloken Pasen naar aanleiding van de visioenen van de heilige zuster Faustina, heeft toegewijd aan de Goddelijke barm­har­tig­heid.

De Poolse parochie van de heilige Geest komt vanaf 9.30 uur bijeen in de H. Paulus Kerk, Pieter Calandlaan 196 in Amsterdam Nieuw West. Aan het einde van de viering in Rome zal ik aanwezig zijn om de Poolse gemeen­schap te feliciteren en enkele woorden te spreken.

De viering ter ere van de Goddelijke Barm­har­tig­heid begint om 13.30 uur met uit­stel­ling en biecht­gele­gen­heid. Om 15.00 uur volgt de Engesl­ta­lige Pontificale Eucha­ris­tie­viering, waarin ik hoofd­cele­brant zal zijn. De H. Jozefkerk is gelegen aan de Veldbloemenweg 2, Zaandam (vlakbij station Zaandam-Kogerveld).

Terug