Arsacal
button
button
button


Vredesgebed in de Groenmarktkerk

Bevrijdingsdag

nieuws - gepubliceerd: maandag, 5 mei 2014
kaarsen voor de vrede....
kaarsen voor de vrede....

In de Groenmarktkerk (St. Antonius van Padua) in het centrum van Haarlem werd op Bevrij­dings­dag een speciale editie van het vredes­gebed gehouden, dat maandelijks in deze kerk plaats­vindt.

Samen met ds. Aart Mak van de Grote Kerk, mw. Lien Kenselaar van de Groen­markt­kerk en Joris Obdam 'straatpastor' van Haarlem heb ik gebeden voor de vrede in de wereld waarbij verschil­lende kritische situaties en brand­haarden werden benoemd.

De aanwezige gelovigen staken een kaars op als teken van hun gebed voor de vrede en van hun intentie om het licht van vrede en verzoening te willen verspreiden.

Vrijheid is een kostbaar maar ook broos goed. Terwijl zij denken in vrede en veilig te zijn, kan de situatie zomaar veranderen en worden mensen bedreigd in het kostbaarste dat we bezitten: onze vrijheid. De Heer heeft zich tot het uiterste gegeven om ons te bevrijden, te verlossen en Hij wens ons op Pasen de vrede toe. Dat die vrede bezit mag nemen van de harten van de mensen en die mag leiden tot gedachten van verzoening en gemeen­schap.

We hebben gebeden om vrede in de Oekraïne, in Syrië, Zuid Soedan en zoveel andere plaatsen...

Het blijft nodig: bidden om vrede!

Terug