Arsacal
button
button
button


Missie in de straten van Haarlem

“Gaat uit en verkondigt het evangelie”

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 9 mei 2014
Missie in Haarlem
Missie in Haarlem

De leden van de Neo­ca­te­chu­me­nale gemeen­schappen van ons bisdom houden op de zondagen van de Paastijd een bijzondere missie op de pleinen van Haarlem. Deze missie werd ingeluid met een zendings­viering op vrijdag 2 mei.

Tijdens deze viering heb ik in de homilie gesproken over de gevoelens van de eerste leerlingen die heen en weer geslingerd werden tussen vreugde en vrees, aanbidding en twijfel. Zij waren gewone mensen, zoals wij! Uit­ein­de­lijk gaf de gave van de Geest de doorslag. Die maakte dat zij gekozen hebben voor de vreugde en de aanbidding, voor de overtuiging en de missie.

“God heeft de wereld gered door de dwaasheid van de prediking”. Vanuit deze overtuiging hebben Kiko Argüello e Carmen Hernández – de initiatiefnemers van de Neokatechumenale Weg – alle gemeen­schappen van de wereld opnieuw uitgenodigd om getuigenis af te leggen op de pleinen. Vorig jaar, in het kader van het jaar van het geloof, werden op 10.000 pleinen overal ter wereld ontmoetingen geor­ga­ni­seerd. In Neder­land was dat in Amsterdam, Den Haag en Roermond.

Dit jaar wordt deze missie in Haarlem geor­ga­ni­seerd. Tijdens de zondagen van de paastijd, om 15:00 zullen zij in het centrum van de stad te vinden zijn, in de Jansstraat. Een kruis, een icoon van Maria, een groep jongeren met hun gitaren en instrumenten om te getuigen de wonderen van God in hun leven. Een mooi initiatief om de blijd­schap van het geloof over te brengen aan vele mensen die zonder hoop leven.

De eerste zondag hebben ook de zusters Bene­dic­ti­nes­sen aan dit initiatief meegedaan.

Terug