Arsacal
button
button
button


Sant’Egidio avond in Groenmarktkerk

op 10 juni aanstaande

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 4 juni 2014
Hilde Kieboom, verantwoordelijke voor Sant'Egidio in de lage landen
Hilde Kieboom, verantwoordelijke voor Sant'Egidio in de lage landen

Aan de Groenmarkt in Haarlem vinden de nodige caritas-activiteiten plaats. “Stem in de Stad” is een oecumenisch project, Binnensteeds is er en vanuit de Sint Antonius-parochie is men begonnen met “Sint Antonius kookt”. Ook is er eens taart gemaakt met Sant’Egidio - in navolging van onder meer Amsterdam - en een jaar na het overlijden van ds. Jurjen Beumer, die aan de wieg stond van Stem in de Stad, treedt die nieuwe loot naar buiten met het eerste avondgebed. Ik kreeg daarover het volgende bericht van Joris Obdam:

“Een jaar gelden zijn we vanuit de Groenmarktkerk begonnen met het opstarten van de buurtkeuken Sint Antonius Kookt en het naar Haarlem toe halen van de wereldwijde oecumenische beweging Sant Egidio.

Een leken beweging die zich middels het principe Ora et Labora dienstbaar maakt aan de kwetsbare mens. Deze beweging is verspreid over meer dan 70 landen en kent meer dan 50.000 leden en weet zich aan elkaar verbonden door een gebedsvorm dat sterk lijkt op die uit de kloostertradities.

Eind mei vierden we ons één jarige bestaan in Haarlem een moment om een vervolg stap te maken.

Vanaf dinsdag 10 juni zullen we gaan starten met het officiële Sant Egidio gebed en uitbreiding van zorg voor de kwetsbaren.

Dit Egidio gebed vindt om de dinsdag plaats om 19.30 in de Groenmarkt kerk.

Aangezien 10 juni de eerste keer is, is er een uitvoeriger programma.

Om 18.00 starten we met een inleiding over de Sant Egidio beweging door een van de voortrekkers in Nederland, Colm Dekker.

Om 18.30 hebben we een gezamenlijke soep brood maaltijd.

Om 19.00 beginnen we met het inoefenen van deze bijzondere manier van bidden en om 19.30 vindt dan het eerste officiële Sant Egidio Gebed Haarlem plaats.

We sluiten de avond af om 20.00 met een kopje koffie of thee.

Jullie zijn van harte welkom.

Graag vernemen we via ons email adres sintantoniuskookt@gmail.com wie er komen ivm de maaltijd.”

Terug