Arsacal
button
button
button


Sacramentsdag met processie

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 21 juni 2014
zegen met het heilig sacrament tijdens sint Jansprocessie in Laren
zegen met het heilig sacrament tijdens sint Jansprocessie in Laren

Zondag 22 juni wordt Sacramentsdag gevierd in de katholieke kerk in Nederland. Dit jaar is het een beetje extra bijzonder omdat het 750 jaar geleden is dat dit feest werd ingesteld. Op allerlei plaatsen wordt in het bisdom Haarlem-Amsterdam een sacramentsprocessie gehouden. Ik heb daar geen volledig overzicht van, maar een paar kan ik er wel noemen:

  • In Laren wordt de Sint Jansprocessie gehouden (het is tevens St. Jansfeest). Om 11.00 uur vertrekt die uit de basiliek midden in het dorp, waarna om 12.00 uur de heilige Mis is op het kerkhof buiten de kom van Laren. Vandaar gaat de processie als sacramentsprocessie terug naar de basiliek. Hierbij zal ik aanwezig zijn
  • In Amsterdam vindt om 11.15 uur de plechtige H. Mis met de aarts­bis­schop mgr. A. Dupuy, Apos­to­lisch Nuntius, en bisschop, mgr. dr. J.M. Punt plaats, waarna om 12.45 uur de processie uittrekt over de Amsterdamse grachten...
  • In de grote kapel van Heiloo is de hoogmis om 10.30 uur. Na afloop hiervan wordt de Sacramentsprocessie gehouden door het park van het heiligdom.
  • In de kathedrale basiliek van Sint Bavo is de hoogmis om 10.00 uur met eveneens een sacramentsprocessie door de straten.
Terug